Waar te koop?
Terug
rust & ontspanning

RUST, IN IEDER LEVEN EEN MUST!

29-11-2023

Je voelt je wel eens onrustig of je ervaart wel eens een zenuwachtig gevoel. Die ene presentatie, dat naderende tentamen of de afspraak met de tandarts zit je bewust of onbewust dwars. Wist je dat de natuur een handje kan helpen? Er zijn kruiden die een licht ontspannende werking hebben. Maak kennis met één van de bekendste: valeriaan of Valeriana officinalis.

RUST, IN IEDER LEVEN EEN MUST!

HEILIG KRUID

Valeriaan is een kruidachtige plant die behoort tot de kamperfoeliefamilie en die voorkomt in grote delen van Europa en Azië. Al in de Griekse oudheid werd dit plantje gebruikt om de gezondheid te ondersteunen en werd ook ‘heilig kruid’ genoemd. De naam ‘valeriaan’ stamt af van het Latijnse ‘valere’ wat zoiets betekent als ‘gezond blijven’.

WELDADIGE WORTEL

De werkstof van een Valeriaan zit in de wortels. Dit extract kan helpen om lichaam en geest te ontspannen. Het natuurlijke extract helpt bij stress-situaties en geeft rust en ontspanning bij spannende momenten*. Valeriaan helpt je ook om sneller in slaap te vallen en geeft ontspanning voor het slapen*.

OEFEN JE ONTSPANNING

Behalve een fijn steuntje in de rug, bijvoorbeeld Bional Nervovit Forte, kun je zelf ook je ontspanning oefenen:

  • Beweeg! Veel bewegen, het liefst in de buitenlucht, helpt om het gevoel van spanning te verminderen en om lekkerder te slapen. Je hoeft natuurlijk niet meteen een uur te rennen, ook wandelen of werken in de tuin helpt je te ontspannen.
  • Zorg voor een goed ritme voor de dag en de nacht. Eet op geregelde tijden (liefst gezond!), ga op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, het liefst ook in het weekend.
  • Droom even helemaal weg… Je kunt een mooi moment uit je leven visualiseren: sluit je ogen en kies een moment waarop je je helemaal happy voelde. Proef. Ruik. Voel. Hoor. Ga helemaal terug in dat moment en houd het even vol.
  • Geniet van muziek! Dat kan klassieke muziek zijn, maar ook rustige pop of new age. Of laat je meevoeren door de klanken door je heupen los te gooien en de spanning weg te swingen!

 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende

KAG nr: 2988-1123-1742